Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Vaellus Santiago de Compostelaan

Juhlavuosi 2021 jatkuu edelleen vuonna 2022! Pyhä vuosi tuo pyhiinvaeltajat jälleen Santiago de Compostelaan. Espanjan pohjoisosissa kulkeva historiallinen vaellusreitti sai uutta suosiota 1990-luvulla, ja yhtenä merkkipaaluna voidaan pitää Xacobeo-juhlavuotta 1993, jolloin ranskalainen reitti pääsi Unescon maailmanperintöluetteloon. Xacobeo-juhlavuosi on aina silloin, kun Jaakobin päivä 25. heinäkuuta osuu sunnuntaille. Näin tapahtuu 11, 6, 5 ja 6 vuoden välein. Kuluva vuosi 2021 oli siis jälleen juhlavuosi Jaakobin tiellä. Nyt jos koskaan on hyvä aika lähteä vaellukselle, jossa maisema lähestyy askel askeleelta ja hiljaisuus ja henkisyys, historian havina, hetken pysähtyneisyys, ajatuksen vapaus ja yhteisen päämäärän jakaminen ovat voimakkaasti läsnä.

Vaellusmatka tällä pyhällä tiellä Santiago de Compostelaan on varmasti jokaiselle vaeltajalle suuri kokemus. Kaupunki on tunnetuin ja yksi suosituimpia pyhiinvaelluskohteita maailmassa. Kaupungin katedraali, jonne uskotaan apostoli Jaakobin haudatun, on jo yli 50 000 reittiä vuosittain kulkevan vaeltajan kohteena. Nykyisin suurin osa vaeltajista kulkee Santiago de Compostelaan ns. ranskalaista tietä (camino frances) pitkin. Reitti on hyvin merkitty ja se on entisöity kulkemaan niin pitkälle kuin mahdollista alkuperäistä reittiä myöten. Santiago de Compostelan ranskalainen tie on ollut Unescon maailmanperintökohteiden listalla vuodesta 1993 lähtien. Alkunsa reitti saa Ranskan puolelta Sant-Jean Pied de Portista ja on kokonaisuudessaan peräti yli 700 kilometriä. Vaelluksen voi aloittaa kuitenkin myös reitin varrelta. Pyhiinvaellusreitti upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien halki, yli kukkuloiden ja laaksojen, tammimetsien suojassa ja aurinkoisilla ylängöillä on elämän suuria kokemuksia ja vaikuttavia elämyksiä. Vaelluksen pituus on noin 130 km, päiväosuudet 10-30 km.

Matka-ajankohta ja hinta

22.4.-2.5.2022 (pe-ma) 1595 €/hlö

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Porto-Helsinki veroineen
 • matkatavarat ruumaan 1 x 23 kg/hlö HUOM! vaellusreitillä matkatavaroiden kuljetuksilla maksimipaino laukulle 20 kg/laukku/hlö!
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä kuljetus vaelluksen aloituspisteeseen
 • majoitus reitin varrella vaatimattomissa, vaeltajille tarkoitetuissa hotelleissa/hostelleissa (6 yötä) 
 • majoitus Santiago de Compostelassa ****hotellissa (4 yötä)
 • hotelliaamiaiset, illallinen 6 iltana (talon viini ja mineraalivesi)
 • matkatavaroiden kuljetus vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan (huom! painorajoitus 20 kg/laukku/hlö!)
 • suomeksi opastettu kävelykierros Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa
 • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

Lisämaksusta:

 • yhden hengen huonelisä 330 €/hlö (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone)
 • etukäteen varatut istumapaikat Finnairin lennoille
 • vappuaaton illallinen 50 €/hlö (ei sis. ruokajuomia)
 • suomeksi opastettu retki "maailman laidalle" Finisterreen 90 €/hlö (varattava jo etukäteen, edellyttää minimiosallistujamäärää), sisältää lounaan

Varaa matkasi tästä!

22.04.2022 - 02.05.2022
1595 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Teemamatkat

06.06.202206.09.2022

Patikointia Irlannissa

1145 €/hlö

Teemamatkat

14.04.2022

Pääsiäinen Wienissä

1245 €/hlö