Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu TAP Portugal:

Helsinki - Lissabon TP 747 klo 15.40-18.35
Lissabon - Porto TP 1970 klo 19.45-20.40

Porto - Lissabon TP 1945 klo 05.05-06.00
Lissabon - Helsinki TP 746 klo 08.20-14.55

Perjantai 1.10.
TAP Portugal reittilento Helsingistä Lissaboniin ja Lissabonista Portoon, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussikuljetus hotelliin lähelle vaelluksen aloituspaikkaa, majoittuminen ja illallinen.

Lauantai 2.10.
Aamiainen. Bussikuljetus O Cebreiroon, jossa nähdään vanhoja kelttiläisiä asumuksia. Pyhiinvaelluspassit noudetaan Pyhän Marian kirkosta. Matka jatkuu bussilla Samoksen keskiaikaiselle benediktiiniläisluostarille, josta ensimmäinen vaellusosuus alkaa (n. 14 km). Majoittuminen ja illallinen Sarriassa.

Sunnuntai 3.10.
Aamiainen. Vaellus Portomariniin (n. 21 km). Kaunis reitti kulkee osittain polkuja pitkin niittyjen poikki, ohi karjalaidunten ja viljelysten, läpi pikkukylien. Saapuminen Portomariniin, jossa majoittuminen ja illallinen.

Maanantai 4.10.
Aamiainen. Vaellus Palas de Reihin, (n. 25 km). Portomarinin jälkeen nousu San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsikön läpi, maisemassa näkyy myös viinitarhoja ja niittyjä. Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa reittiä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Palas de Reissä.

Tiistai 5.10.
Aamiainen. Vaellus Arzuaan, (n. 29 km). Osa matkasta kuljetaan pitkin keskiaikaista tietä. Leboreirossa nähdään romaaninen kirkko ja sen edessä pyhiinvaeltajille tarkoitettu sairaala. Reitin puolivälissä Melide romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli tärkeä risteyspaikka, kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Siellä sijaitsi myös rasittuneita pyhiinvaeltajia hoivannut sairaala Hospital Sancti Spiritus (vuodelta 1375). Meliden jälkeen maisemassa näkyy viljelysmaita sekä tammi- ja mäntymetsiä. Useiden nousujen ja laskujen jälkeen vihdoin ylitetään Iso-joen keskiaikainen silta ja saavutaan Ribadison kautta Arzuaan. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.

Keskiviikko 6.10.
Aamiainen. Vaellus Ruaan/O Pinoon (n. 19 km). Koko reitin helpoin osuus. Kauniit maisemat ja eukalyptuspuiden tuoksu seuraavat vaeltajia. Majoittuminen ja illallinen O Pinossa.

Torstai 7.10.
Aamiainen. Vaellus Santiago de Compostelaan, (n. 20 km). Lavacollassa pyhiinvaeltajat perinteisesti peseytyivät ennen Santiagoon saapumista, ja Monte de Gozon huipulle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen, kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin. Pyhiinvaelluksen määränpää on tämä suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Jaakobin omiksi uskotut luut säilytetään hopea-arkussa suoraan katedraalin pääalttarin alapuolella olevassa kryptassa. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoittuminen Santiago de Compostelassa, omatoiminen illallinen.

Perjantai 8.10.
Aamiainen. Tutustuminen Santiago de Compostelan kaupunkiin opastetulla kierroksella. Pyhiinvaeltajan kannattaa myös osallistua pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä. Matkan tehneiden vaeltajien kansalaisuudet mainitaan messun aikana. Omatoiminen illallinen.

Lauantai 9.10. 
Aamiainen. Vapaata aikaa Santiago de Compostelassa. Yhteinen illallinen, jonka jälkeen bussikuljetus Porton lentokentälle.

Sunnuntai 10.10.
TAP Portugal aikainen reittilento Lissabonin kautta Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 400 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »