Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matka Kuubaan on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Lähde kokemaan elämäniloinen Kuuba!  

Matkaohjelma (alustava, muutokset mahdollisia paikallisista oloista johtuen)  

Päivä 1: Lento Helsingistä Havannaan

Saapuminen Havannan lentokentälle ja kuljetus majapaikkaan, majoittuminen.

Päivä 2: Havanna – vanhankaupungin kierros

Aamulla kaupunkikierros kävellen vanhassa Havannassa, Parque Centralin, Capitolion ja neljän tärkeimmän aukion läpi: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S.Francisco ja Plaza Vieja. Lisäksi opastetut vierailut Vallankumousmuseoon ja Havana Club museoon. Lounas paikallisessa ravintolassa.

Päivä 3: Havanna – Ernest Hemingwayn jalanjäljillä

Päivän ohjelma on omistettu kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajalle Ernest Hemingwaylle, vierailut paikoissa, joita hän rakasti eniten. Ensin vierailu Hemingwayn museoon Finca La Vigia ja sen jälkeen Cojimarin kalastajakylään. La Terraza -ravintolassa nautitaan merinäköalasta ja siemaillaan coctailit. Paluumatka Casa Blancan ja Kristuspatsaan kautta Havannan lahdelle, joka ylitetään paikallisella lautalla Havannan vanhaankaupunkiin. Täällä vieraillaan Hemingwayn suosikkipaikoissa; La Bodeguita del Medio -ravintoalssa ja hotellissa Ambos Mundos (suom. molemmat maailmat), jossa Hemingway on asunut einsimmäisellä Kuuban matkallaan. Lounas paikallisessa ravintolassa.

Päivä 4: Havanna – Fusterlandian taidetta

Vierailu Jaimanitas-yhteisössä, jonne keraamikko, piirtäjä, maalari ja kaivertaja José Antonio Fuster on luonut oman 'Fusterlandiansa'. Hänen naivistinen taiteensa sisältää lapsenomaisia muotoja ja paljon kirkkaita värejä. Kiertoajelu jatkuu moderniin Havannaan ja Miramarin kaupunginosaan, jossa vieraillaan Kolumbuksen mukaan nimetyllä hautausmaalla. Täällä on yli 500 suurta mausoleumia, kappeleita ja perheholveja, jotka tyyliltään ovat renessanssista uusklassiseen ja art deco -tyyliin. Lisäksi pysähdys vallankumousaukiolla. Lounas paikallisessa ravintolassa.

Päivä 5: Havana - Viñalesin tupakkaviljelmät

Aamulla suunnataan päiväretkelle kohti Viñalesin laaksoa, n 180km Havannasta länteen. Pinar del Ríon provinssi on tunnettu kauniista maisemista, erikoisesta luonnosta ja tietenkin tupakkaviljelmistä. Matkalla pysähdytään Casa de Benitossa tai Casa Del Veguerossa  paikallisessa sikaritehtaassa, jossa on mahdollisuus nähdä, kuinka kuubalaisia sikareita valmistetaan. Matka jatkuu Cueva del Indio -kalkkikiviluolaan, jonka mielenkiintoisiin kalliomaalauksiin tutustutaan veneestä, luolan läpi virtaavalta joelta. Matkalla nautitaan lounas  paikallisessa ravintolassa. Illaksi paluu Havannaan.

Päivä 6: Cienfuegos

Aamiaisen jälkeen jätetään Havannan kaupunki ja suunnataan kohti Guamáa, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä, Zapatan niemimaalla. Täällä sijaitsee Montemarin eli Zapatan niemimaan kansallispuisto, joka on yksi Kuuban tärkeimmistä Kuuban kansallispuistoista.

Tutustuminen Krokotiilifarmiin sekä venematka tutustumaan Taino-intiaanien kylän jäljitelmään.  

Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen matka jatkuu kauniiseen, 'etelän helmeksi' kutsuttuun Cienfuegosin kaupunkiin, jonka alun perin ranskalaiset rakennuttivat.    

Päivä 7: Santa Claran kautta Trinidadiin

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu noin 100 km päässä sijaitsevaan Santa Claraan, jossa sijaitsee legendaarisen Che Guevaran mausoleumi ja museo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Matka jatkuu kauniissa maisemissa kohti sokerituotannostaan tunnettua Trinidadia. De los Ingenios-laaksossa tutustutaan sokeriplantaaseihin, joissa parhaimmillaan toimi yli 50 sokeritehdasta 1800-luvulla.  Trinidadin pikkukaupungissa aisteja hivelevät entisöity Espanjan siirtomaavallan arkkitehtuuri, viehkot mukulakivikadut ja ainutlaatuinen afrokuubalainen tunnelma.Tutustuminen Plaza Mayorin  keskusaukioon, paikallinen coctail nautitaan värikkäässä  La Canchánchara -baarissa.

Päivä 8: Trinidad

Vapaata aikaa nauttia rantalomasta

Päivä 9: Trinidad

Vapaata aikaa nauttia rantalomasta

Päivä 10: Trinidad

Vapaata aikaa nauttia rantalomasta

Päivä 11: Trinidad- Havanna

Yksityinen kuljetus Havannan lentokentälle.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »