Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

(sitoumuksetta, saattaa muuttua.)

Lentoaikataulu:

24.9. Helsinki-Split AY1843 klo 18.00-20.00
2.10. Split-Helsinki AY1842 klo 09.55-13.45 


Tiistai 24.9. Helsinki-Split (illallinen)

Finnairin lento Helsingistä Splitiin klo 18.00-20.00. Suoraan kentältä bussikuljetus suomenkielisen oppaan johdolla Keski-Dalmatian historialliseen kaupunkiin, Splitiin merimaisemien saattelemana. Majoittuminen meren rannalla olevaan Jadran-hotelliin, joka sijaitsee noin 20 minuutin merenranta kävelymatkan päässä Diokletianin palatsista. Yhteinen illallinen.

Keskiviikko 25.9. Kävelykierros Splitissä (lounas)

Hotelliaamiainen. Lähtö oppaan johdolla kaksi tuntia kestävälle kävelykierrokselle: tutustuminen Diokletiaanin palatsialueeseen ja Splitin vanhaan kaupunkiin. Split on Keski-Dalmatian pääkaupunki ja vanhakaupunki on rakennettu Rooman keisarin Diocletian palatsin ympärille. Palatsi rakennettiin 300-luvulla lähelle keisarin syntymäpaikkaa, Salonnaa, joka oli Rooman Dalmatian provinssin pääkaupunki. Palatsi on rakennettu Bracin saarelta tulevasta valkoisesta marmorista sekä Salonitanissa tehdyistä tiilistä. Kierroksen päätteeksi kolmen ruokalajin lounas Apetit-ravintolassa tai vastaavassa vanhassa keskustassa. Omatoiminen Illallinen. 

Torstai 26.9. Vapaapäivä

Hotelliaamiainen. Päivä vapaa omalle ohjelmalle, hotellin rantaterassilla voi ottaa aurinkoa ja uida, kävellä vanhaan kaupunkiin, tai nauttia vaan muuten olosta rantaterassin kahvilassa meren äärellä.

Perjantai 27.9. Hvarin ja Sveti Klementin saari (lounas)

Hotelliaamiainen. Aamulla kuljetus Splitin satamaan, josta katamaraani Hvarin saarelle ja Hvarin kaupunkiin (laivamatka noin tunti), jossa kiertokävely vanhoilla kujilla (HUOM! Hyvät kengät mukaan.) Hvarin kaupungista veneretki Paklinskin saariryhmään kuuluvalle Sveti Klementin saarelle, jota sanotaan yhdeksi romanttisimmista saarista koko Kroatiassa, sijaitsee Hvarin saaren eteläkärjessä. Saarella on noin 15 rakennusta, kappeli, viini- ja oliivitarhoja ja kristallinkirkasta vettä. Nautimme Toncin pensionaatissa merilounaan perheen omista raaka-aineista ja isä-Toncin kalasaaliista. Paikka on kaukana massaturismista. Iltapäivällä venekuljetus takaisin Hvariin, josta alkuillasta katamaraani Splitiin. Omatoiminen Illallinen.

Lauantai 28.9. Vapaapäivä

Hotelliaamiainen. Päivä vapaa omalle ohjelmalle, hotellin rantaterassilla voi ottaa aurinkoa ja uida, kävellä vanhaan kaupunkiin, tai nauttia vaan muuten olosta rantaterassin kahvilassa meren äärellä.

Sunnuntai 29.9. Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Bracin saarelle 

Hotelliaamiainen. Päivä vapaa omalle ohjelmalle, hotellin rantaterassilla voi ottaa aurinkoa ja uida, kävellä vanhaan kaupunkiin, tai nauttia vaan muuten olosta rantaterassin kahvilassa meren äärellä. Tai mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen Bracin saarelle. Lähtö bussilla ja oppaan johdolla Splitin satamaan, josta autolautalla Splitiä vastapäätä olevalle Bracin saarelle (lauttamatka noin 50 min). Brac on kolmanneksi suurin saari ja kaikista korkein. Saarella kukoistavat pinjapuut, viiniviljelmät ja oliivipuut. Saari on tunnettu valkoisesta rakennuskivestä, joka on  yhtälailla Splitin Diocletian palatsin kuin myös Washingtonin Valkoisen talon peruskivi. Nähdään kuuluisan Bolin kylä, josta jatkamme kohti saaren korkeinta huippua, Vidova Goraa. Käydään vielä katsomassa ‘Kultaista niemeä’, Zlatni ratin uimarantaa, jota vesi ja tuuli jatkuvasti muovaavat. Kultainen niemi on yksi Euroopan upeimmista uimarannoista. Rannalla lepotauko ennen kotimatkaa autolautalla Splitiin. Retken aikana lounas paikallisessa Konobassa. Lisämaksu retkestä 75 €/hlö. Retken toteutuminen edlellyttää minimi 20 henkilön osallistumista retkelle. Omatoiminen illallinen. 

Maanantai 30.9. Vapaapäivä

Hotelliaamiainen. Päivä vapaa omalle ohjelmalle, hotellin rantaterassilla voi ottaa aurinkoa ja uida, kävellä vanhaan kaupunkiin, tai nauttia vaan muuten olosta rantaterassin kahvilassa meren äärellä.

Tiistai 1.10. Pakovo Selon kylä (lounas)

Hotelliaamiainen. Puolipäiväretki bussilla Pakovo Selon kylään. Pakovo Selo on etnokylä, jolla on vanhat perinteet, sieltä on löydetty esihistorian jäännöksiä ja se on käynyt läpi historian, Venetsian vallan alta Kaksoismonarkiaan ja Napoleonin vallan alle. Tehdään opastettu kierros aidossa kylämaisemassa kivirakennusten keskellä. Lounas nautitaan tässä pittoreskissa maatilamatkailusta tunnetussa kylässä, jossa kylän asukkaat ottavat vieraat vastaan. Tutustutaan Didovan-taloon ja nautitaan tervetulojuoma. Ullakolla maistellaan ilmakuivattua kinkkua ja paikallisessa konobassa odottaa lounas paikallisen viinin kera.

Keskiviikko 2.10. Split-Helsinki

Hotelliaamiainen. Kuljetus hotellista matkanjohtajan kanssa lentoasemalle, josta lento Helsinkiin klo 9.55-13.45.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »