Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulut:

19.8.  Helsinki - Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
21.8. Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 17.00-19.30

16.9. Helsinki - Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
18.9. Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 17.00-19.30

Päivä 1
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30-13.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Opas ja bussi vastassa Tallinnan satamassa, matka jatkuu Viron yhdelle kauneimmin entisöidylle Anijan kartanolle. Kartano entisöitiin täydellisesti vuosina 2018-20 ja avattiin syksyllä 2020. Kartanossa saa hyvän yleiskuvan kartanoelämästä koko Virossa, esillä myös aiheen mukainen  näyttely. Kartanon klassisistinen päärakennus on vuosilta 1800-02, ja se kuului silloin Viron Ritarikunnan päämiehelle Fabian von Holsteinin suvulle. Anijasta seuraava on Kõue -Triigi kartano.  Tämäkin kartano on upea, ja sen toimiva boutique-hotelli on voittanut kansainvälisiä palkintoja. Niinikään klassisistinen rakennus on valmistunut vuosina 1816-20. Yksi omistajista on Viron tunnetun kirjailijan Jaan Grossin poika, ja kartanossa on myös pieni näyttely kirjailijasta. Matka jatkuu Etelä-Viroon ja Otepään lähistölle Cantervillan kartanoon. Matkalla nautitaan vielä  myöhäinen lounas viineineen Põltsamaan historiallisen ritarilinnan pihalla viinikellarissa. Cantervillassa yöpyminen kartanon päärakennuksessa.

Päivä 2
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Cantervillan, entiseen Pikajärven kartanoon. Kartanon nykyinen jugendia edustava päärakennus on vuodelta 1908, von Muellerien aatelissuvun ajalta. Paikka on kokonaan entisöity, hotellihuoneisiin on tuotu ajanjakson sisustusta ja huonekaluja. Cantervillaan tutustumisen jälkeen nähdään kaunis Otepää, hiihtokeskus, lumoava Pyhäjärvi, Dalai laaman siunattu pyhä pylväs ja Otepään kirkko. Nähdään myös Pyhäjärven kartano ulkopuolelta, jossa toimii nykyisin hotelli.  Kartanon rakennus on muutettu perusteellisesti neuvostoaikana. Seuraava upea paikka on Viron ehkä tunnetuin kartano, Sangaste. Sangasten kartano tunnetaan ennen kaikkea kreivi Friedrich Magnus von Bergista, joka oli tunnettu maanviljelyn edistäjä  ja kehitti mm. ruislajin. Sangaste voitti kultamitalin Pariisin maailmannäyttelyssä 1908. Tudorien tyyliä edustava upea linna on rakennettu 1879-82,  ja aluetta ympyröi Viron silloisen ajan lajirikkain puisto. Sangastesta jatketaan toiseen upeaan kartanoon Taageperaan. Tämä vuosina 1907-12 rakennettu jugend-tyylinen linna on varmasti upein jugendia edustava kartano Virossa. Ensimmäiset tiedot kartanosta ovat jo vuosilta 1635, mutta sen ajan puusta rakennetut kartanot hävisivät tulipaloissa. Taageperan mailta on kotoisin myös tunnettu suomalainen kirjailija-poliitikko Hella Wuolijoki, joka syntyi kartanon mailla Alalla 1886. Taageperasta matka jatkuu Viron kulttuuripääkaupunkiin Viljandiin. Hansakaupunki Viljandi on saanut kaupunkioikeudet jo vuonna 1283. Saksalaiset rakennuttivat maalauksellisen Viljandin järven rannalle ritarilinnan, joka nyt on  raunioina, mutta edelleen houkuttelee turisteja romanttisille kävelyille. Kaupungissa toimii Viron kulttuurikorkeakoulu, täällä järjestetään tunnettuja perinnemusiikkifestivaali Viljandi Folk, ja ensimmäinen vironkielinen sanomalehti Sakala ilmestyi täällä. Kiertoajelulla nähdään ritarilinnan rauniot, kuuluisa riippusilta, Ugala-teatteri, Raatihuone, lisäksi kävellään kauniin järven rannalla. Yöpyminen keskustassa Grand Hotel Viljandissa. Lounas päivän aikana.

Päivä 3
Aamiaisen jälkeen hieman aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja ostosten tekoon vaikkapa käsityöputiikeissa. Sen jälkeen tutustutaan Viljandin reunalla Heimtalin kartanoon, jonka jugend-tyylinen päärakennus on vuosilta 1908-12. Kartano on hyvin entisöity. Aikoinaan yksi kartanon osa oli maalauksellinen ”Viinanpolttamo”, joka on säilynyt täysin ehjänä. Näemme sen vain ulkopuolelta, koska rakennus nykyään yksityisenä asuintalona. Matkalla Tallinnaan näemme vielä kaksi kaunista Keski-Viron kartanoa: Pirgun ja Atlan. Atlan varhaisklassisistinen päärakennus on vuosilta 1770-80, ja se  on entisöity taiteilijaperheen asuntotarpeisiin. Perhe pitää siinä  työpajaansa,  jossa myös myyvät  kartanokeramiikkaa . Niitä sekä kartanon  omia snapsituotteita voi ostaa mukaan. Pirgun kartano on yksi ensimmäisiä yksityistettyjä  ja entisöityjä kartanoita Viron itsenäistymisen jälkeen.  Kartano on edelleen kaunis, ja sitä kunnostetaan edelleen upeammaksi. Pirgu on ollut suosituimpia häänviettopaikkoja Virossa. Pirgusta ajetaan suoraan Tallinnan satamaan. Kevyt lounas päivän aikana. Viking XPRS lähtee klo 17 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 19.30. 


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 150 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
59 vrk-31 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
30 vrk-7 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »