Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

USA:han vaadittava sähköinen matkustuslupa ESTA

USA:n tulli- ja rajavartiolaitos (Department of Homeland Security / Customs and Border Protection) on ottanut käyttöön elektronisen hyväksymismenettelyn USA:han matkaavia varten. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) on automaattinen järjestelmä, jolla viranomaiset varmistavat Visa Waiver -ohjelman (VWP) puitteissa ilman viisumia matkustavien henkilöiden kelpoisuuden matkustaa USA:han.
Visa Waiver -ohjelman puitteissa voivat matkustaa seuraavien maiden kansalaiset: Andorra, Australia, Belgia, Brunei, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Singapore, Slovenia, Sveitsi, Suomi, Tanska ja Uusi-Seelanti.

12.1.2009 alkaen ESTA-menettely tuli pakolliseksi kaikille VWP-ohjelman puitteissa matkustaville. ESTA-hyväksyminen on hankittava ennen lennon lähtöä USA:han. Mukana seuraaville tai yksin matkustaville lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa USA:han kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää.
ESTA-hyväksyminen tulee tehdä viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. ESTA-hyväksyminen on voimassa kaksi vuotta tai lyhyemmän ajan, jos passi vanhenee ennen sitä. Matkustaja saa käydä USA:ssa useamman kerran sinä aikana, ilman että hänen tarvitsee hakea uutta ESTA-hyväksyntää. Kun ESTA-hyväksyminen tulee pakolliseksi, voidaan matkustajilta evätä pääsy koneeseen, käsittely voi olla hidasta tai häneltä voidaan evätä pääsy USA:han, mikäli hän ei ole saanut ESTA-hyväksyntää.

ESTA-hyväksyntä haetaan tästä linkistä, josta myös saa lisäohjeita. Voit vaihtaa kielen suomeksi oikeasta yläkulmasta. 
Jos matkustaja ei saa ESTA-hyväksyntää, hänen on haettava viisumia USA:n suurlähetystöstä. Lisätietoja visahakemuksesta.   (Lähde Finnair Oyj) 

Tästä linkistä löydät Matka-Agenttien matkavaihtoehtoja USA:han >>>